Прва книга летописи

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Втора книга за царевите Прва книга летописи

од н.п.
Втора книга летописи
Текстот е базиран на македонскиот превод на Библијата од 1999 година.

Прва книга летописи е дванаесеттата книга од Стариот Завет.

Текст

Поврзано

Надворешни врски


Ова дело е во јавен домен во земји каде авторските права се плус 70 или помалку.
It is not necessarily in the public domain in the United States if published from 1923 to 1977. For a US-applicable version, see {{PD-1996}}.