Втора книга летописи

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Прва книга летописи Втора книга летописи

од н.п.
Езра
Текстот е базиран на македонскиот превод на Библијата од 1999 година.

Втората книга летописи е тринаесетата книга од Стариот Завет.

Текст

Поврзано

Надворешни врски


Ова дело е во јавен домен во земји каде авторските права се плус 70 или помалку.
It is not necessarily in the public domain in the United States if published from 1923 to 1977. For a US-applicable version, see {{PD-1996}}.