Втора книга за царевите

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Прва книга за царевите Втора книга за царевите

од н.п.
Прва книга летописи
Текстот е базиран на македонскиот превод на Библијата од 1999 година.

Втората книга за царевите е дванаесеттата книга од Стариот Завет.

Текст


Поврзано

Надворешни врски


Ова дело е во јавен домен во земји каде авторските права се плус 70 или помалку.
It is not necessarily in the public domain in the United States if published from 1923 to 1977. For a US-applicable version, see {{PD-1996}}.