Прва книга за царевите

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Втора книга Самоилова Прва книга за царевите

од н.п.
Втора книга за царевите
Текстот е базиран на македонскиот превод на Библијата од 1999 година.

Првата книга за царевите е единаесетта книга од Стариот Завет.

Текст

Поврзано

Надворешни врски


Ова дело е во јавен домен во земји каде авторските права се плус 70 или помалку.
It is not necessarily in the public domain in the United States if published from 1923 to 1977. For a US-applicable version, see {{PD-1996}}.