Викиизвор:Почетен курс (Заклучок)

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Оваа статија е дел од
почетниот курс
на Викиизвор.
Лекции

Почеток
Уредување на статиите
Обликување на статиите
Викиврски
ВикиПроекти
Надворешни врски
Страници за разговор
Не заборавајте
Регистрирање
Заклучок

Видете уште
Помош:Содржина


Готови сте[уреди]

Сега ги знаете најважните работи за придонесување на Викиизвор. Имете коментари или фидбек за овој почетен курс? Чувствувате дека нешто не е добро објаснето, или сакате да знаете нешто што не е овде наведено? Слободно обратете ни се преку оставање на коментар на страницата за разговор. Ако имате потреба од дополнителна помош, главниот материјал се наоѓа во Помош:Содржина (секогаш постои врска преку левата странична лента за интеракција, под Помош).

Корисни линкови[уреди]

  • Помошна табела која ги содржи најосновните команди на Викиизвор, за брзо потсетување.
  • Прирачникот за стил дава напатствија за тоа каков треба да биде енциклопедискиот тон на една статија.
  • Селската чешма е централното место за поставување на прашања и добивање на одговори. Содржи повеќе подпортали за различни видови на помош.
  • ЧПП (често поставувани прашања) - нуди одговор на некои најосновни аспекти на Викиизвор.
  • Како да уредам страница содржи подетални информации во врска со уредувањето.
  • Азбучен индекс на статии за пребарување на статиите по нивниот наслов.
  • Листа на администратори - поодговорните уредувачи на Викиизвор, можете да ги контактирате за било каква техничка консултација или услуга.


Поздрав, и добро уредување!