Викиизвор:Вовед

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Вовед  · Почетен курс  · Прашања  · Помошна табела  · ЧПП  · Помош  · Портал

Селска чешма (Village pump)  · Биро за помош  · Биро за консултации  · Помош за нови уредувачи

Администратори  · Потреба од администраторско внимание  · Прашања за авторски права


  Вовед   Истражете   Уредувајте   Почетен курс

Добре дојдовте на сајтот на македонскиот Викиизвор!

Што е Викиизвор?[уреди]

Wikipedia-edit-tab-mk.PNG

Викиизворите се места каде луѓето работат заедно за да состават библиотеки на различни јазици. Оваа библиотека е на македонски јазик и моментално има 2.914 статии. Целата нејзина содржина е слободна за употреба. Нашата цел е да ја создадеме сумата на целото човеково знаење; знаење кое е бесплатно, слободно и лесно пристапно до секого.

Можам ли и јас да уредувам?[уреди]

Викиизвор претставува „вики“ вебсајт - ова значи дека секој може да ја уредува нејзината содржина, дури и Вие!

Дали го забележавте копчето уреди на врвот на сите страници? Со кликање овде Ви се отвора нов прозорец во кој можете да ја промените или дополните содржината на страницата.

Испробајте ја функцијата на уредување во страницата која ние ја нарекуваме „песок“. Оваа врска ќе Ве доведе до песокот на Викиизвор каде што можете слободно да експериментирате!

Истражете го Викиизвор