Зборник на Миладиновци/ 656 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
655 песна 656 песна

од Браќа Миладиновци
657 песна
на современ македонски правопис.


Горештина, уморнина
От Недина непраина.
Попа зета заљубила,
Сестра си ја загубила;
Останале две дечина,
Двe дечина сирачина,
Тук се чудет две дечина,
Како Неда да викает,
Али мајко, али тетко.