Зборник на Миладиновци/ 655 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

654 песна 655 песна

од Браќа Миладиновци
656 песна
на современ македонски правопис.


С'нце ми се застоело
Стреде небо на пладнина,
Да ми видит вељо чудо:
Брата сестра продааше
За белило, за црвило,
За шарено огледало!