Зборник на Миладиновци/ 648 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

647 песна 648 песна

од Браќа Миладиновци
649 песна
на современ македонски правопис.


Легнало моме заспало
На мајкино си колено
Во една бафча широка,
На една сенка дебела,
На една трева зелена,
Крај една вода студена.