Зборник на Миладиновци/ 647 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

646 песна 647 песна

од Браќа Миладиновци
648 песна
на современ македонски правопис.


Повеј ми, повеј, ветре Meглене,
По море силен, по поле ладен;
Да ми оладиш бели аргати;
По море силен, по гемиџии.