Зборник на Миладиновци/ 646 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

645 песна 646 песна

од Браќа Миладиновци
647 песна
на современ македонски правопис.


Сношти минае до девет браќа,
Коњи јавае дури летае;
Руво носее дури горее,
Пушки носее, как дробни ѕвезди,
А остри саби ко секаици.