Зборник на Миладиновци/ 640 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
639 песна 640 песна

од Браќа Миладиновци
641 песна
на современ македонски правопис.


Момче се нишат, Ѓургe ле,
Мома го гледат от високи чардак,
Викум викаше малото моме:
„Краткум нишај се, младото момче,
Дрво трливо, јаже јажливо,
Јаже јажливо, место камливо.
Дан' с' отепаше момче со мома.”