Зборник на Миладиновци/ 641 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

640 песна 641 песна

од Браќа Миладиновци
642 песна
на современ македонски правопис.


Продаат се црно грозје
Во чаршии Дринополски,
Во кошеи ракидини;
Немат некој да го купит.
Наело се лудо младо
Си купило црно грозје,
На п'т седна да го зобат,
Не ми било црно грозје,
Туку било бело моме.