Зборник на Миладиновци/ 639 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

638 песна 639 песна

од Браќа Миладиновци
640 песна
на современ македонски правопис.


Излетнале два гулаба от д'ба,
Не ми биле два гулаба от д'ба,
Туку биле два стројника по мома:
Уште ли је тоа моме при мајка,
Што го питаф лани есен за брата?
Ке го питам овој есен за мене.