Зборник на Миладиновци/ 637 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

636 песна 637 песна

од Браќа Миладиновци
638 песна
на современ македонски правопис.


Седнал ми је стари Јано,
На постеља копринена
Синови му кулук чинат,
Мили снахи ручек прават,
Мали мнуци подигруват
Сос јаболко позлакено.