Зборник на Миладиновци/ 632 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

631 песна 632 песна

од Браќа Миладиновци
633 песна
на современ македонски правопис.


Седнал ми је стари Јанко,
На високите чардаци,
На високите дивани,
Во шарените одаи,
На шарените шилтина,
На копринени перници.
До него је Јанкоица,
Околу него синои му,
Синои му слуга служат,
А снаи му ручек готват,
Да се радвет и весељат.