Зборник на Миладиновци/ 629 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

628 песна 629 песна

од Браќа Миладиновци
630 песна
на современ македонски правопис.


Имат мајка мила сина
Мила сина Костадина,
Промени го, накити го,
Опаши го свилен појас,
Закачи му стребрен дивит,
Да прати го на манастир,
Да ти учит бела книга,
Да ти пишит црно писмо.