Зборник на Миладиновци/ 630 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

629 песна 630 песна

од Браќа Миладиновци
631 песна
на современ македонски правопис.


Имат мајка мила керка
Промени ја, накити ја,
Облечи ја во свилено,
Во свилено копринено,
Та пушти ја во другачки,
Да ти пеит, да ти играт.