Зборник на Миладиновци/ 616 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

615 песна 616 песна

од Браќа Миладиновци
617 песна
на современ македонски правопис.


Уме, чуде лудо лудо младо,
Как да виде малка мома.
Да си појде во град Солуна,
Та си купит праматиа
Ta cи појде во селото
Си кондиса стред селото
Стред селото крај чешмата,
Да продаве праматиа.