Зборник на Миладиновци/ 615 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

614 песна 615 песна

од Браќа Миладиновци
616 песна
на современ македонски правопис.


Армасал се лудо младо
На далеко на големо,
Едни идат ми га фаљат,
Други идат ми га худат;
Арна била работница
Работница, променена.