Зборник на Миладиновци/ 613 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

612 песна 613 песна

од Браќа Миладиновци
614 песна
на современ македонски правопис.


„Ој Лазаре Војниче!
Дека ми си војнувал?”
„Војнувал, сум војнувал
До цареви дворове.”
„Што чинеше царица?”
„М'шко дете лељаше,
Капата му редеше,
Пелени му кроеше.”