Зборник на Миладиновци/ 599 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

598 песна 599 песна

од Браќа Миладиновци
600 песна
на современ македонски правопис.


Виур виур Којдано, о Лазаре! Како м'ска потковка,
Кој те виур отвеа Гајтанот ти ѕунеше,
На квечеру на вода? Как' от м'ска опашка.
Чевлите ти тропае.