Зборник на Миладиновци/ 600 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

599 песна 600 песна

од Браќа Миладиновци
601 песна
на современ македонски правопис.


„Леле, леле, Лазара, о Лазаре!
Кога дојде помина,
Очите ти не видоф?”
„Пот ноѕе ме газеше,
Со уста ме пееше.”