Зборник на Миладиновци/ 534 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Кога се враштает от црков 534 песна

од Браќа Миладиновци
Кога да се приближват дома
на современ македонски правопис.


Масец дојде ѕвезда не донесе,
Останала в зелени ливаге,
Да наберит трева детелина,
Да наранит кумотому коња,
Да наранит старосвату коња
Да наранит от сватои коњи.