Зборник на Миладиновци/ Кога да се приближват дома

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
534 песна Кога да се приближват дома

од Браќа Миладиновци
Кога да играет сваќата
на современ македонски правопис.


А излези, јунакоа мајко,
Ти идеет две рала сватои,
Сна ти носит како еребица.