Зборник на Миладиновци/ 513 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
512 песна 513 песна

од Браќа Миладиновци
514 песна
на современ македонски правопис.


Да знаиш, лудо, да знаиш
Како је жаљба за младос,
На врата би ме чекало,
От коња би ме сметнало,
В одаа би ме однесло,
Ноѕеве би ми измила,
Водата би ја испила.