Зборник на Миладиновци/ 485 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
484 песна 485 песна

од Браќа Миладиновци
486 песна
на современ македонски правопис.


Заспала ми назли Јана
Баздриѓану на колена:
„Стани, стани, назли Јано!
Ти се зора обзорила,
Тилбили се распеале,
По оние јемишлаци,
Гугушки се разгутае,
На твоите капаици,
По оние рамни дворје;
Голаби се разрукале
На твоите амбари.”