Зборник на Миладиновци/ 484 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
483 песна 484 песна

од Браќа Миладиновци
485 песна
на современ македонски правопис.


,,Русуменче девојче!
Што тука си седнало
Пот самото орефче,
Да ми чекаш терзивче?
,,Жими мајка го нејќум,
Дан ме рано скориват,
Да му сучам ибришим,
Да му плетам гајтанци,
Да шиам елечина,
Да ми носет дечина.”