Зборник на Миладиновци/ 483 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
482 песна 483 песна

од Браќа Миладиновци
484 песна
на современ македонски правопис.


Девојче, мори девојче!
Што нарчваше мајка ти,
На оро да се не фашташ,
Оти је момче тугинче;
Да не те фатит за р'ка,
Да не ти стиснттг прстите
Да не ти скршит прстенот!