Зборник на Миладиновци/ 482 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
481 песна 482 песна

од Браќа Миладиновци
483 песна
на современ македонски правопис.


Што ми те сношти карае,
Петкано мори!
На самата вечера,
На гуската печена;
И ја стоеф ве слушаф,
На малато вратниче.
Сакаф в куки да влезам,
Да загубам татка ти,
Жаљ ми беше за тебе
Да не фрлиш гајтанот,
Да огрдиш ставата.