Зборник на Миладиновци/ 476 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
475 песна 476 песна

од Браќа Миладиновци
477 песна
на современ македонски правопис.


Девојко, т'га голема!
Што имам т'га за тебе,
Дур да се ставам со тебе
В градина си изникнало,
За вода си овенало
Преидоф да те навадам,
Загреших п'тот настапих;
На час пот нога овена,
Како петровско јаболко
Во момин ковчек чувано,
Во зетовата кошуља.”