Зборник на Миладиновци/ 462 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
461 песна 462 песна

од Браќа Миладиновци
463 песна
на современ македонски правопис.


Тамо горе извор вода студена;
Што одеше малко моме на вода,
Ми одеше лудо младо по неа:
„Дај ми боже, да се ставам со неа,
Да целивам бело лице от неа,
Да целивам црни очи от неа.”