Зборник на Миладиновци/ 458 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
457 песна 458 песна

од Браќа Миладиновци
459 песна
на современ македонски правопис.


Поминаф еднош на мостаг,
Видоф мома на пенџера,
Со мајка си се караше
„Мајко мила ом'жи ме,
Н' арна куќа намести ме,
Арно момче отбери ми,
Како мене, спроти мене,
Как црвени трандафили.
Как шарени аргаани.