Зборник на Миладиновци/ 449 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
448 песна 449 песна

од Браќа Миладиновци
450 песна
на современ македонски правопис.


Аман моме, ти се мола,
Не ме м'ми, гја зевај ме,
Не ме чини да полуда;
Да не варам ноштна кова,
Ноштна кова на полуношт;
Кој не знаит, луд ме чини,
Кој ме пулит, волк ме чини,
Да не варам по стреите,
Да ме капе капчињете.