Зборник на Миладиновци/ 448 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
447 песна 448 песна

од Браќа Миладиновци
449 песна
на современ македонски правопис.Море моме, Љулеа!
Зашт' не зборваш со мене?”
„Море лудо да младо!
Што збор имам со тебе?
Ние оба сме братучеди.”
„Море моме Љулеа!
Лепата чупа сој нема,
Широко поле крај нема,
Длабоко море дип нема.”