Зборник на Миладиновци/ 405 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
404 песна 405 песна

од Браќа Миладиновци
406 песна
на современ македонски правопис.


Дали знаиш, паметваш, Милице!
Кога се двата љубефме -
От дванаесет години -
От тринаесет пролеке -
Во чичовата градина? -
Твоето око кунадиче -
Твоата нога гугуфче. -
Кога се двата љубефме -
Пот бел црвени трандафил; -
Никој покрај нас немаше -
С'д еден госпот нат нас. -