Зборник на Миладиновци/ 337 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
336 песна 337 песна

од Браќа Миладиновци
338 песна
на современ македонски правопис.


„Стани ми Недо мори отвори
Малата врата вратничка.
,,Не мога дулбер, море, да стана
Мајка ми лежит до мене,
Варлила р'ка, драги, врз мене;
Не могу, драги море, сум мала,
От дванаесет години,
Не могу, драги, диван да седа,
Не могу, драги, чубук да паља.”