Зборник на Миладиновци/ 336 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
335 песна 336 песна

од Браќа Миладиновци
337 песна
на современ македонски правопис.


Што ми је срце тегнало
Баш арамиа да бидам,
Црна кошуља да носам,
Чифти пиштоли на појас,
Тонката пушка на рамо,
Острата сабја на лево;
Баш арамиа да бида
Во Мориовска планина
Со сто ј педесет сејмени!