Зборник на Миладиновци/ 338 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
337 песна 338 песна

од Браќа Миладиновци
339 песна
на современ македонски правопис.


„Бисеро, моме Бисеро!
Даљ си у бахчи растена,
Даљ си от бога дадена? “
„Не сум у бахчи родена,
Ни сум от бога падната,
Тук сум от мајка растена.”