Зборник на Миладиновци/ 319 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
318 песна 319 песна

од Браќа Миладиновци
320 песна
на современ македонски правопис.


Мори девојко јарембице!
Не пеј рано в зората;
Коно си носа на вода,
А коно вода не пие.
От твоите тонки гласови,
Што гласиш рано в недеља,
Кога момчина в црква ода,
Кога девојки за вода ода.