Зборник на Миладиновци/ 318 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
317 песна 318 песна

од Браќа Миладиновци
319 песна
на современ македонски правопис.


Еј моме калешото,
Не седи много на вечер,
Не гори многу борина,
Оти ет болна година,
Чумата биет стред село,
Ке да те чукни, обере,
Ке те жаља јуначето.