Зборник на Миладиновци/ 320 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
319 песна 320 песна

од Браќа Миладиновци
321 песна
на современ македонски правопис.


Ја спули се, моме мала,
На ваја тука планина,
Што м'гла има на неа?
Да не ја речеш от бога
Току да речеш от мене,
Това е мои здиови,
Што здиа јаска за тебе,
,А ке изгора крај тебе.