Зборник на Миладиновци/ 274 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
273 песна 274 песна

од Браќа Миладиновци
275 песна
на современ македонски правописПопу една, мене две,
Поп се срдит, а ја не;
Поп си фати патерица,
Ја си фатиф секирица;
Поп помавна, ја го удриф;
Поп побегна, ја се скриф,
Тука види кој је криф.