Зборник на Миладиновци/ 26 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
25 песна 26 песна

од Браќа Миладиновци
Свадба од раковите
на современ македонски правописКомар беј се женеше,
Мушичка си плачепге,
Комар беј ја тешеше:
„М'лчи, м'лчи мушичко!
Утре одам в Битоља,
Да ти купам кошуља,
Кошуљата плетена,
Горе долу везена.”