Зборник на Миладиновци/ Кон Јосип Јуриј Штросмаер

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
нема Кон Јосип Јуриј Штросмаер

од Браќа Миладиновци
Кон неговата пресветлост
на современ македонски правопис


НА НЕГОВА ПРЕВОЗВИШЕНОСТ И ПРЕСВЕТЛОСТ ГОСПОДИНА ЈОСИПА ЈУРИЈА СТРОСМАЈЕРА
епископ босански или. ѓаковачки и сремски,, узпрестолник на негова светост, апост. управитељ на белградската u смедеревската епископија, римски граф, нa н.цар. кр. величество дејствителни тајни советник, дворски духовник, вировитички велики жупан, изв'нредни државни советник, доктор на философијата и богословијата, изјаштните науки и пp. и пp.и пp. Великодушниот покровитељ на народната книжнина со најглобоко уважение посвештават
ИЗДАВАТЕЉОТ


Видете исто така


PD-icon.svg Ова дело е во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е починат пред повеќе од 70 години.