Зборник на Миладиновци/ Кога прстенват девојката

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

561 песна Кога прстенват девојката

од Браќа Миладиновци
Кога влегват у девојката
на современ македонски правопис.


Е! стројници момини
Гости нар'чујте,
На свекор кошуља
На свекрва бохча,
На золви р′кави,
На јат′рви р′кави,
На девери кошули