Зборник на Миладиновци/ Кога влегват у девојката

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Кога прстенват девојката Кога влегват у девојката

од Браќа Миладиновци
Кога девојката излегвит да целиват р’ка
на современ македонски правопис.


Бегли биат у момини дворје,
Ке разбиат момината мајка,
Ке расплачат моминиот татко,
Ке расплачат момината мајка.
Ке расплачат момините браќа.