Зборник на Миладиновци/ Кога побратимите држат невестата

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Кога ја качват на коња Кога побратимите држат невестата

од Браќа Миладиновци
Кога да ја водат
на современ македонски правопис.


Изникнала је чубрица
Меѓу два страка босиљок.
Не ми је била чубрица,
Меѓу два страка босиљок,
Туку је била девојка
Меѓу два млади девери.