Зборник на Миладиновци/ Кога да ја водат

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Кога побратимите држат невестата Кога да ја водат

од Браќа Миладиновци
Кога да ја поводат
на современ македонски правопис.


По кого си, луда, кинисала,
Ељ по брата, ељ по братучеда!
Тој не ти је, мори, твојот братец,
Туку си је, мори, туги јунак!