Викиизвор:Страници за администратори

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Од администраторите се очекува да имаат добро познавање на политиките на Викиизвор. Исто така, се очекува да ги применуваат и да се придржуваат до овие политики. Ова е особено важно бидејќи на администраторите им се доверени можности коишто се недостапни на обичните корисници и уредници на Викиизвор.

Следниве страници се многу препорачливи за читање од страна на администраторите. Содржат материјал што треба да го познава секој админситратор уште пред да почне да дејствува.

Би требало веќе да се знае[уреди]

Општо[уреди]

Сигурност[уреди]

Политики за содржината[уреди]

Авторски права[уреди]

Блокирање[уреди]

Заштита на страници[уреди]

Бришење[уреди]

Барања[уреди]

Вандализам[уреди]

Контроверзии[уреди]

Разно[уреди]